Over kanikuergensmeehelpen

Even voorstellen:

Marrit Anne in de Leeuwarder Courant, foto: Niels Westra.

Ik ben Marrit Anne, oprichtster en eigenares van kanikuergensmeehelpen. Over de jaren heb ik veel kennis en ervaring vergaard en ik zet dit het allerliefst in om mensen te helpen. De afgelopen 20 jaar heb ik diverse projecten gedraaid, zoals het opzetten van een forum voor slachtoffers van seksueel geweld in 2001, hulpacties voor onder andere vluchtelingen, daklozen, kinderen en minderheden en diverse initiatieven die daadwerkelijk gemeentelijk beleid hebben veranderd op gebied van maatschappij en welzijn. Daarnaast zet ik mij dagelijks in voor mensenrechten in de breedste zin; kanikuergensmeehelpen staat dan ook pal voor inclusiviteit voor iedereen. De kleuren van de letters zijn de kleuren van de “inclusiviteitsvlag”, oftewel de kleuren van de regenboogvlag, aangevuld met de kleuren die staan voor diverse afkomsten en mensen met een beperking. Zowel privé als met kanikuergensmeehelpen wil ik me inzetten voor een wereld waar iedereen kan en mag meedraaien op zijn of haar eigen manier. Iedereen kan wel eens een zetje in de rug gebruiken! Ik geef die graag waar ik kan.

Over mijzelf:
Ik ben geboren in 1976 in Sneek en inmiddels een paar jaar woonachtig in Leeuwarden, samen met mijn twee dochters. In mijn loopbaan heb ik van alles gedaan, maar mijn passie lag altijd meer bij mijn vrijwilligerswerk en eigen projecten en dit ben ik naast mijn diverse banen altijd blijven doorontwikkelen.
Naast deze passie hou ik ontzettend van muziek, van talen, van reizen, van koken en vooral van lekker eten en van mensen echt leren kennen.

Kanikuergensmeehelpen is ontstaan als hashtag op twitter tijdens de Ramadan in 2018. Met #kanikuergensmeehelpen tweette ik tijdens de Ramadan dagelijks met als doel elke dag minstens 1 persoon te helpen, wat heel erg leuk uitpakte. Daarna ben ik de hashtag blijven gebruiken en vanuit dezelfde visie heb ik dit bedrijf opgericht. De missie van Kanikuergensmeehelpen is een combinatie van commerciële klanten en vrijwilligerswerk, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan blijven helpen.

Volg Marrit Anne op twitter